konfettikrig

Döda mig långsamt.

Kategori: Allmänt

Vänta, jag ska bara spy lite. Vänta, jag ska bara få en ångestattack. Vänta, jag ska bara få panik. Vänta, jag ska bara vilja dö. Vänta, jag ska bara vara fin och jobba först.

I'm on fire.

Kategori: Allmänt

Dagen började ungefär så dåligt en dag kan börja. Jag försov mig och fick stessa in i duschen. Hade det stannat där skulle man ju ändå kunna komma över det, men icke. När jag står och fönar håret stängs plötsligt hårfönen av. Konstigt. En millisekund senare sprider sig en förfärlig stank i mitt rum. Det luktar bränt. En snabb titt på hårfönen och jag konstaterar att den brinner. Spännande. Ut öppningen sprider sig rök och tittar man förbi röken ser man en brand där inne. I panik slänger jag ner den på golvet och ropar på mamma. Hon har ju trots allt elekrtikerblod i sig. Hon springer i i rummet, tar med sig hårfönen och springer ut. Sen vet jag inte riktigt vad som hände. Jag var tvungen att åka till bussen.

Peace.

Home sweet home.

Kategori: Allmänt

Efter en avgiftningshelg i Bellas stuga är jag nu helt slut. Att äta mat, kolla på stjärnorna, gör ingenting, kolla på film, spela spel, basta, äta godis, baka äppelpaj, gå kvällspromenad, laga mat, kolla på tv, planera framtiden, äta glass, kolla mer film och sova är mer ansträngande än man kan tro. Största kraftansträngningen var nog ändå då vi skulle ro ut i båten och fiska. Problem ett. Vi hade inget fiskespö att ta. Problem två. Det blåser alldeles för mycket för att ro. Men att ligga på en brygga och bli sjösjuk är ju nästan samma sak. Nästa resa till Bondeka är planerad in i minsat detalj. Då är vi åtta stycken och vet redan var alla ska sova. Stora sängen är min.
Det kryper i hela min kropp. Det är något jag vill. Frågan är bara vad. Jag måste träffa Ida snart tror jag. Då brukar saker och ting ha en förmåga att se så självklara ut.

Peace.

HIPPHIPPHUUUURAAAAAAAAAAA!

Kategori: Allmänt

Jag tänkte bara utropa ett litet (eller väldigt stort) GRATTIS! till min vän Bella som i all hemlighet, eller kanske inte, har gått och tagit körkort idag! Tänkas sig. Nu är man snart ensam bussåkare. Men jag måste erkänna att jag absolut inte lider av det. Jag trivs i min buss.

Peace.

Låt mig diska!

Kategori: Allmänt

YES! Så får man inte ens plocka ur diskmaskinen ifred. DÖ!

Fucking jävla b-kändisdjungeln.

Kategori: Allmänt

Är det något jag hatar (förutom en viss person) så är det kändisdjungeln. AH! Jag blir galen på detta program. Så galen att jag inte ens kan titta på det. På riktigt. Jag får panik och börjar skrika. På fullaste allvar. För det första. Är de i en djungel eller studio? Jag kan verkligen inte avgöra. De utger sig för att befinna sig i en djungel, men kan det verkligen stämma? Varför lägga x antal tusenlappar på att flyga ner kändisar till en djungel när de lika gärna kunde ha befunnit sig i en studio i Sverige? DET SKULLE SETT LIKADANT UT FÖR I HELVETE! För det andra hatar jag dessa program på grund av dess kändishysteri. ÅH! Jag förstår inte. De har samlat ett gäng b-kändisar som ska utföra lite uppdrag och det ska tydligen vara kul att titta på............... Okej. Den punkten lämnar jag för annars tar den aldrig slut. För det tredje (och kanske mest irriterande), varför utsätta alla dessa djur för detta lidande? På riktigt. Hur onödigt är det inte? Eftersom jag bara sett småsmå snuttar har jag inte överdrivet med exempel men jag förmodar att resten av programtiden fortskrider i samma anda. JA! Vi fyller en skål innehållandes en b-kändis huvud med smådjud och låter dem trängas där. JA! Vi steker massa djur och låter b-kändisarna äta dem! Bara för skojs skull liksom. Åh! Jag blir så irriterad på detta. Visst. Det är en droppe i havet. En råtta hit eller det. Men det är själva grejen. Varför? Det är bara så onödigt. Vi vill ha ett underhållande program så vi dödar några djur. Vi är ju människor så det är bara att ta för sig. Jag blir galen. Jobbet kallar.

Peace.

Ensamhet är inte lika fin delad.

Kategori: Allmänt

En din del människa kom in på kontoret tidigt och förstörde min fina morgonstund. Snart dricker väl kärringen mitt kaffe också. Inte sa hon god morgon heller där jag satt och försökte få ögonkontakt. Nehe. Men dricka mitt kaffe går bra! Min chokladkalender är slut. Jag som skulle äta en varje dag så den räckte hela månaden. Men icke. Jag glömde berätta en sak angående restaurangbesöket. Vid uppläsning av menyn reagerade mamma lite på kakorna. "Jaha, det är väl såna där kakor med post i." JAG DÖR! För den som inte förstod menade hon lyckokakor. KAKOR MED POST I! Hur sött får det bli på en skala. Min mamma har alltid haft lite svårt för svenskan.

Peace.

JAG SKA DÖDA DIG SÅ ATT SÄGA.

Kategori: Allmänt

Det finns en typ av människor jag hatar. En sådan finns i min närhet just i skrivande stund. En sådan skulle jag utan tvekan vilja döda nu om jag garanterades att gå straffri. Jag förstår verkligen inte den här typen av människor. Tror att de är galet bra. Betydligt bättre än alla andra. Kan inte uttala ord rätt och har bara helt fel. Snälla dö tills imorgon.

Peace.

DÖDA MIG!

Kategori: Allmänt

På riktigt. Jag håller på att bli tokig. Jag klarar inte det här. Så att säga. HERREGUD!!!!!! Inom en snar framtid kommer jag hamna på psykhem alternativt fängelse om det inte bättrar sig. För på riktigt. Någon kommer dö.

Peace.

LÅT MIG BARA SPY.

Kategori: Allmänt

Jag mår i skrivande stund så oerhört illa att jag håller på att dö.
Snälla döda mig någon.

Nej men dra på trissor.

Kategori: Allmänt

Tro det eller ej, men familjen Olsson slog på stort och gick ut och åt igår. Totalchock! Jag trodde på fullaste allvar att jag skulle dö när pappa kom in i rummet och frågade om vi skulle äta kinabuffé. Sagt och gjort. Det var otroligt mysigt och jag lärde min lillasyster att äta kinamat. Det är inte lät för de små liven som varit allergiska mot ägg hela livet och för första gången kan äta det igen. Hon överlevde för den som undrade.
På väg hem tog vi en sväng förbi församlingshemmet för kyrkoval. Jag återkommer om det. Någon kom in på kontoret men har inte visat sig än. Jag börjar fundera på om det är en mördare. Och här sitter jag och lyssnar på jazz.

Peace.

På't igen bara.

Kategori: Allmänt

Ovanligt bakis har jag legat i soffan hela dagen. Verkligen hela dagen. Utan överdrift. Nu har jag tagit mig i kragen, laddat ipoden (dock inte bytt musik. Förlåt Linnéa) och nu ska jag banne mig ta en dusch. Mitt huvud gör så ont. Jag måste ha en återställare och det ska vara nu!

Peace.

Fredagsfrukost.

Kategori: Allmänt

Lite mer än en halvtimme kvar till frukost. Jobbet bjuder. Jag höll på att börja gråta igår av förvirrning. Jag kunde inte bestämma vad jag ska göra av denna dag. Afterwork? Malin? Utgång? I skrivande stund lutar det åt alla tre. Eller jag vet inte. Jag står i alla fall här på kontoret med alkohol i väskan och smink i ansiktet. Vad jag ska göra av det vet jag dock inte. Den som lever får se.

Peace.

Nykär.

Kategori: Allmänt

Tro det eller ej, men jag är kär. Min kärlek är oerhört speciell. Jag tror jag har hittat den riktiga kärleken. Den som inte kommer såra mig. Min kärlek stavas R-A-D-I-O. Lag syd på kontoret har hittat en alldeles speciell radiokanal som spelar helt underbar musik. Det är allt mellan himmel och jord. Svensktoppen till barnlåtar och myspop. Jag är så oerhört kär att jag dör. Jobba.

Peace.

Svenska ensamhet.

Kategori: Allmänt

I skrivande stund sitter jag helt ensam på kontoret mitt inne i stan. Det känns faktiskt lite konstigt om jag ska vara ärlig. Evelina Olsson, 18 (oerhört snart 19) har full tillåtelse att sitta helt ensam på kontoret. Jag satte på en full kanna kaffe, kickade igång lite musik och nu sitter jag här. Jag har nog aldrig känt mig så vuxen i hela mitt liv. Nästan så jag blir lite rädd. Kaffet ska drickas och jag funderar på att vara snäll och plocka ur diskmaskinen. Det kommer nog bli mitt livsuppdrag med tanke på att jag antagligen kommer vara först på kontoret varje morgon.

Peace.

När jag får tid över.

Kategori: Allmänt

Jag hade tänkt berätta om mina upplevelser av världens godaste äpple bredvid världens bittraste tant, två idioter på youtube, mitt nya rum, mina ergonomiska besvär och massa annat. Men vi tar det en annan gång.

Peace.

Kontorskvinnan.

Kategori: Allmänt

Nya kontoret invigt. Känns fruktansvärt bra måste jag säga. Helt annorlunda men ändå. Äntligen kan man få gott kaffe också. Vanlig kaffebryggare i mitt hjärta. Hemlängtan är dock stor. Det vankas möblering.

Peace.

Ge mig en kyss innan du går.

Kategori: Allmänt

Bara en. Sen är jag nöjd.

Bara lite mer än en halvtimmer kvar på det gamla kontoret. Jag längtar. Min mage skriker efter mat. Hela jag skriker. Efter allt. Jag och Ida upplevde något roltigt igår kvall. En pojke i sina bästa fjortisår trodde att vi va hans kompisar där vi satt i mörkret. Det var vi inte. Han skämdes nog när han insåg det i samma stund som hans kompis (den han antagligen trodde vi var) kom cyklande. Jag saknar att träffa Ida varje dag. På bussen. I skolan. Vid väggen. Efter skolan. Baka kladdkaka istället för att plugga. Allt. Men det är inget att gräma sig över. Allt har sin tid. Nu är vi arbetande kvinnor som får ses snabba lediga stunder om kvällarna. 29 minuter kvar. Jag vill till Krakow.

Peace.

De ljuva åren.

Kategori: Allmänt

Sentimentalt. Pinnbröd tar mig till en speciell plats. Den där platsen som inte riktigt finns längre. Just den platsen. Everybody hurts sjunger han den där Michael Stipe. Och oj vad rätt han har. Grannarna måste ha undrat om familjen Olsson har gått och blivit helt galna. Hur många svenssonfamiljer spenderar halva fredagskvällen åt att grilla pinnbröd på framsidan? Jag menar man kan ju både titta på tv och sitta lite framför datorn istället. Andra halvan spenderades i dimman med start i mitt rum och slutdestination gatan. Jag och tidningsbudet borde börja heja på varandra snart. Vi möts alldeles för ofta.
Mellan de två destinationerna hann jag hamna i en het diskussion med en sverigedemokrat. Det var intressant. Han var besatt av mitt så kallade sjukt lena hår och bjöd på laktitsshots som hans vän betalade. Hjärntvättad var han också. Ena stunden var han helt på SD:s sida och andra sket han fullständigt i vad de tyckte. Läs på lite mer lille man.

Peace.

Ja jag säger då det.

Kategori: Allmänt

Resten finn på facebook för jag är ju numera ägare till en sådan. Gårdagens smink sitter där det ska. Jag har inte borstat tänderna än. Lunch hoppar vi och går direkt på kvällsmat.

Peace.

Tvåsamhet.

Kategori: Allmänt

Ja jag säger då det. Dessa nätter. Jag och Linnéa besitter förmågan att roa oss på egen hand. Spendera en evighet åt att få bra hoppbilder och dricka alldeles för mycket sprit vi hittar i köket. Jag är verkligen inte förvånad över att vi inte kom iväg till krogen. Det får bli en annan gång. Jag ser fram emot en repris snart.

Peace.

Till min gosegris.

Kategori: Allmänt

Jag fick ett paket av Bea. Det var inslaget i sönderrivna ordrar och ihopsatt med gem. På det satt en lapp där det stod Till min gosegris. Innehållet är hemligt. Helg om 29 minuter. Bill o Bob vankas eftersom Linnéa Sjukling Anus ställer in. Det går ju inte att ändra planerna helt och totalt när man är inställd på en brutal natt. Jag har blivit besatt av att läsa mina gamla bloggar. Egentligen borde jag nog inte göra det tror jag. Jag mår inte bra av det. Dock måste jag medge att det faktiskt fanns en tid då min blogg var intressant. Den tiden är absolut förbi.

Peace.

Sug min kuk.

Kategori: Allmänt

Jag lyxade till det ordentligt imorse och köpte en kaffe på wayne's. Det var gott. Och uppfriskande. Jag var trött som en åsna. Ändå hade jag konstigt nog sovit i närmare nio timmar. Spicy med Bella på stan och jag var helt död när jag kom hem och däckade i mammas och pappas säng. Som en stock bara sådär. Vaknade endast när mamma kastade ner mig från sängen och jag ficklägga mig i min egen. Som jag för övrigt älskar mest för att den är så stor och det får plats mycket mer kläder så rummet ser lite mindre stökigt ut. Det gillar vi.

Peace.

511 mot Hallstahammar.

Kategori: Allmänt

I förrgår drabbades jag av ren och total panik. Jag var så otroligt fucking trött när jag väntade på bussen hem. En hop med bussar kommer. Jag hoppar på en av dem. När jag sitter på den märker jag att det står 511 Hallstahammar på den avlånga skylten i taket. Ojdå tänker jag. Jag drabbas en aning panik. Dock gör jag inget åt det. Istället sitter jag där och tänker att oj vad konstigt, Hallsta ligger väl åt andra hållet? Vid Hälla får jag för mig att den kanske svänger av på motorvägen och vips så är jag i Hallsta. Trött som bara den sitter jag konstigt nog kvar på min plats och orkar inte göra något åt saken.
Jag hamnade inte i Hallsta. Det stod fel. Jag kom hem välbehållen. Idag mörkte jag att 511:an åker genom Vallby och inte genom Irsta. Jobb.

Peace.

Aj mitt öra.

Kategori: Allmänt

Mitt vänsteröra hatar mig. På riktigt. Det försöker plåga mig till självmord. Varje gång jag gäsper sprakar det så jag tror tredje världskriget är här. Efter spraket följer en oerhörd smärta. Aj. I ett snagt ögonblick igår försökte jag få mamma att tycka synd om mig. Det gjorde hon inte. Hon sa bara "Ja, du har väl fått öroninflammation. (Här trodde jag det skulle följa lite medlidande, men icke.) Men det är inget att göra något åt. Du får ont i örat och säkert lite feber. Man får inte penicilin för det längre om det inte är rejält." ÅHHHE! Efter att ha haft feber till och från i över två veckor nu börjar jag trötta. Mitt immunförsvar är i botten. YES!

Peace.

Jag hittade min gamla blogg på jobbet när jag såg att någon googlat på Evelina olssons blogg.

Kategori: Allmänt

Återfall.

Ibland råkar man säga saker som man inte borde säga.
Såna där hemligheter som det inte är meningen att någon ska veta.
Hemligheter om sitter djupt inne och gör ont. Dom sitter där och bankar, river, slår. Egentligen kanske man ska sätte ett plåster på så dom stannar där inne. Men det går inte alltid. Dom hemliga hemligheterna hoppar ut i ljuset och visar sig offentligt som små patetiska monster. Patetiska monster som alla skrattar åt i skräckblandad förtjusning.

Ibland råkar man säga saker som man inte borde säga.
Såna där hemligheter som det inte är meningen att någon ska veta.
Då önskar man att det fanns någon maskin som kunde spola tillbaka tiden. Eller kanske ett gift som dödade alla patetiska monster som har rymt.
Jag tror att hemligheterna mår bäst av att ligga inne och skava. Dom kan lätt skapa missförstånd, oro, irritation och en hel del annat bland folk.

Ibland råkar man säga saker som man inte borde säga.
Såna där hemligheter som det inte är meningen att någon ska veta.
Då är det tur att dom patetiska monstrena i alla fall hamnar hos folk som betyder något.
Något väldigt mycket.

Från denna.

(Jag kommer ihåg det här inlägget. Jag kommer ihåg mina patetiska monster. För den som undrade kan jag säga att patetiska monster inte försvinner. Men de kan vådas väl om de hamnar i rätt händer.)

Allt du rör blir till moll.

Kategori: Allmänt

Jag lyssnar på Kung Midas för fjärde gången i rad och är som vanligt alldeles för sentimental för mitt eget bästa. Mitt labila tillstånd vägrar lugna ner sig. Jag känner mig tom. Alldeles för tom. Jag borde inte det. Jag borde vara fylld av glädje. Jag har inget att klaga på. Absolut ingenting. Ändå känner jag mig så tom att jag inte vet var jag ska ta vägen. Kung Midas för femte gången. Jag är expert på att fylla tomheten med saker jag inte borde fylla den med. Jag kan inte sluta. Jag vill inte sluta. Jag håller på att börja gråta vaje gång jag hör raden Jag vet det är tungt vännen. Men det är lugnt vännen. Det är bara så fint. Kung Midas för sjätte gången. Jag får inte nog. Ibland vet jag inte om man borde ta reda på orsaker eller bara låta det försvinna. Orsakeran leda till ångest. Ångest har jag fått nog av. Jag vill inte ha mer ångest i livet.

Peace.

En timme till att mosa i mig bea.

Kategori: Allmänt

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM.

Galenskap.

Kategori: Allmänt

Jag blir galen. Konstig känsla. Jättekonstig. Fast bra konstig. Tror jag. Förbjudet bra. Åh vad jag älskar att vara alldeles för patetisk ibland.

Skrattretande.

Kategori: Allmänt

Illamående och hostig försöker jag stabilisera rösten för att kunna prata. I ett svagt ögonblick hittade jag en artikel som nästan fick mig att ramla av stolen. Eller det var inte själva artikeln som var orsaken utan artikeln i kombination med bilden.



Under denna bild kan man läsa texten "Tycker du att dina lår är för tjocka? Det kan vara bra för din hälsa." HA! Skrattretande som in i bomben. Ska denna bild föreställa ett par tjocka lår? Jag dör.

Peace.

Låt mig salta ditt kaffe.

Kategori: Allmänt

Att lämna kaffekoppen framme medan man går på toa är tydligen farligt. Nykissad och klar ska jag ta en klunk av mitt perfekta kaffe som har återfått drickbar temperatur. Chock. Det första jag möts av är en gigantisk klunk salt. Tack Bea. Tack. Såhär i efterhand förstår jag att det var salt som låg på botten och gjorde det så oerhört trögt att röra. Jag trodde det var gamla kafferester (ja, jag har blivit äcklig och dricker kaffe ur samma mugg hela dagen och ja det stelnar mellan varven) som låg och mös, men icke. Salt va det och inte så lite heller. Första impulsen var att spy. Jag stod emot. Det kändes som om någon råkat spilla frätande syra på min tunga. Det var det inte. Det var bara Bea som tyckte det var kul att salta mitt kaffe. Jag har aldrig mått så illa i mitt liv. (Jo det har jag.) Som plåster på såren fick jag besöka hennes hemliga gömma och ta en kopp av hennes lyxiga snabbkaffe. Mjölk fick jag till och med. Dock är saltsmaken fortfarande kvar i munnen. Tio minuter till lunch. Jag hoppas den försvinner då.

Peace.

Känn pepp.

Kategori: Allmänt

Linnéa fyller ett år närmare systemet och det vankas kräftskiva på det. Även kallat kräkskiva. Jag räknar mig härmed höra till familjen Aanes på ett hörn och invarderar därmed födelsedagsmiddagen. Trevlans. Jävla Västerbottens-kuriren att vara svåra att få tag på. SVARA!

Peace.

Pokerface.

Kategori: Allmänt

Jag har klistrat på ett låtsasleende och jobbar vidare. Att vara vuxen innebär tydligen att inte vara sjuk. Eller snarare inte få vara sjuk.

Peace.

En kopp kallt kaffe.

Kategori: Allmänt

Idag är jag inte här för att klaga. Även om jag skulle vilja. Galen bilresa. Jag är chockad att jag lever. Linnéa släpper väder och Bea skrattar så hon håller på att köra av vägen. De tre dagarna i Uppsala är över och jag är glad att jag bor här och inte där. Stelare kontor får man leta efter. Chefen. Cirkus 25 år och har tagit över efter pappa. En pappas pojke med andra ord. En rik pappas pojke. Tänk en tydisk försäljare som tror att han är bättre än han egentligen är, och där har vi honom. Backslick, kostym tjock (fast han nog inte vet om det), en meter långa blanka skor, plutande läppar och en obefintlig haka. Det var liksom bara en ballong. Han gick runt där med sin kaffekopp och tyckte att han var allämnt bäst. Äckel! Bör tillägga att han inte var den värsta på stället. Nejnej, det var naturligtvis en kille som gick samma utbildning som oss. Satt också på Uppsalakontoret, tyckte också att han var betydligt bättre än han egentligen var (MEN STÄLL DIG UPP OCH UTBILDA SJÄLV DÅ OM DU NU ÄR SÅ JÄVLA BRA!). Skallig var han också. Och hade äckliga sår i nacken. Så äckliga att jag inte kunde sluta titta på dom. Åh jag spyr vid bara tanken på honom. Allt han sa var så oerhört självklart och rätt. Tyckte han. Ingen annan. Efter varje skämt han sa (vilket inte var få och jag skulle knapp vilja kalla det skämt) skrattade han åt sig själv. Ingen annan. Möjligtvis något hånskratt. Jag vill bara dö när jag tänker på honom så nu släpper jag det. AAAH: Det skulle ta hela dagen att beskriva alla jobbiga människor där och mina hatkänslor för dem så jag släpper hela grejen och tackar för att utbildningen är över och förbi. Det enda jag kommer sakna är det gigantiska paketet. Mmmmmmmmmmmmmmmmmm.

Peace.

Överlycklig. Verkligen.

Kategori: Allmänt

Min familj är borta. Jag tror de är på match men nu börjar det bli lite sent. Aptiten har varit borta ungefär lika länge som huvudvärken har infunnit sig. Efter många om och men fick jag för mig att kokta grönsaker kanskekanske skulle kunna slinka ner. På med dem på plattan. Tio minuter senare anar jag en suspekt lukt. Jippi. Jag lyckades bränna grönsaker. Ännu en rad på meritlistan. Jag spenderade några minuter gråtande på golvet innan jag dränkte dem i smör och salt och åt ändå. Hälften ligger kvar och stinker i skålen. Ja, jag klagar oerhört mycket, men för tillfället bryr jag mig inte ett skit. Jag har spenderat en tid i alldeles för labilt psykiskt och fysiskt tillstånd nu att jag inte orkar mer än klaga. Nu vill jag bara sova och inte vakna förrän på fredag.

Peace.

Hurt.

Kategori: Allmänt

Jag vet inte vad det är med mig och jag blir galen på det. Min hjärna är alldeles för aktiv och analytisk. Jag lyssnar på Hurt om och om igen. Johnny Cash har gjort det förut och han gör det ännu en gång. Låten får mig spyfärdigt nostalgisk och jag förstår inte varför jag låter den upprepas i högtalarna. Kanske för att bearbeta en gång för alla. Jag vill glömma. Inte bearbeta. Mitt huvud vill nog bli av med mig en gång för alla. Jag skulle göra vad som helst för att byta med vem som helst. Det gör ont och vägrar sluta. Jag har gett upp hoppet om alvedon. Mamma har gett flera alternativ till orsaker. Det är allt från spänningshuvudvärk till alkoholism. Själv skiter jag i orsaken bara det slutar snart. Jag orkar inte och vill bara gråta.

Peace.