konfettikrig

SDU på flyktingförläggning (läs:vandrarhem)

Kategori: tankar

Först: Ta en titt här. Sen: Hys en stark önskan om att vilja dö.
 
Åh jag vet inte ens var jag ska börja. Vi kan till exempel ta det med att jag filmen igenom var tvärsäker på att det var en parodi. Vägrar fortfarande släppa den tanken helt. Är det verkligen fysiskt möjligt att vara sådär dum i huvudet? Är inte Kasselstrand bara ännu en konstinstallation?
 
Att den flyktingförläggning Kasselstrand besökte, vid tillfället han gjorde det, fortfarande var ett vandrarhem må vara en detalj, men tycker ändå att den skulle platsat i filmen. I sin uppoffring att visa hur paradisiskt flyktingar lever i Sverige kunde han alltså inte ens göra sig besväret att åka till en riktig flyktingförläggning, en där det faktiskt bor flyktingar. Fast det är klart. Det kanske skulle pajat hans poäng lite att visa upp traumatiserade människor. Människor som av en eller annan anledning flytt från sina hemland i hopp om skydd, hjälp och ett bättre liv.
 
Men det är ju en underbar reklamfilm. Vi vet ju alla att 70 procent av de som kommer hit i själva verket bara kommit till Sverige för att semestra ett tag på ett slott. Sedan, när det de blivit nekade asyl, åker de ju bara hem till sina perfekta liv och skrattar oss stackars skattebetalare bakom ryggen. Lurade igen.
 
Sen har vi ju det där med pengarna. Vad är det Kasselstrand vill få fram egentligen? Att vi renoverat ett slott med skattepengar som blev alldeles blev för fint för att flyktingar ska få bo där? Och det här med att det kostar hundratusentals kronor om dagen för oss skattebetalare för att flyktingar ska kunna bo i slottsliknande miljöer. Du kanske glömde det Kasselstrand, men du har varit på EN flyktingförläggning som var ett vandrarhem och där det inte ens fanns flyktingar. Du går runt i kostym och har färsk frukt och champagne på rummet. På riktigt? Tror du det är så verkligheten ser ut?
 
Och ett av mina favoritcitat: "Nu när vi spelar in detta så är det lugn och ro här på Lia hof, men när du tittar på det här klippet då har 182 stycken asylsökande från hela världen intagit det här stället." Förlåt, men INTAGIT?! Är det en flock djur han pratar om? Vägglöss kanske?
 
Nej Kasslis. Nästa gång du får för dig att skildra verkligheten kanske du kan åka hit. Du kan ju testa på att bli slagen av sådana som inte tycker du har någon som helst rätt att vara i landet. Och förlåt, nu läser inte jag juridik (även om jag tror det ibland) men borde inte det där klassas som mer än skadegörelse? Borde det inte falla lite under hatbrott?
 
Det var allt för mig. 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: